In 2011 kwam ik in aanraking met de techniek van glasfusing. Glasfusing is het samensmelten glas. Ik leerde om diverse vormen uit het glas te snijden en samen te smelten tot kunstobjecten. Ik werk hierbij vooral vanuit mijn gevoel. Het werk kenmerkt zich door de grote variëteit in vorm en uitstraling. Ik gebruik hierbij verschillende technieken. Soms is het geschikt als wandobject, dan weer wordt het een kunstwerk voor in een standaard voor het raam of past het beter op een zuil in de tuin. Elk object is weer een verrassing. Schitteringen die ik in de natuur tegen kom, zoals het zonlicht dat weerkaatst in het water, laat ik terugkomen in mijn werk. Door de lichtval in mijn kunstwerken ontstaat schittering die ik terug zie bij de mensen die er vrolijk van worden.

Mijn werk is de afgelopen jaren te zien geweest op diverse kunstmarkten, bij kunstmanifestaties en exposities zoals in galerie Kunst op Vijf te Coevorden, Ogenblik in Leeuwarden, beeldentuin Witharen, Kulturhus Giethoorn, Glasrijk Tubbergen (internationale expositie van glaskunst), museum Nienoord en Exmorra.

Kloosterhaar is een dorp in Overijssel en ligt aan de rand van de Engbertsdijkvenen. Dit is een van de mooiste natuurgebieden van Nederland. Ik wandel hier graag en het geeft mij inspiratie voor mijn glaskunst. De kleuren van de natuur, de grillige vormen zijn de basis elementen van waar uit ik mijn werk opbouw.

Thuis heb ik een ruimte waar ik mijn werk exposeer. Op afspraak kan mijn werk worden bezichtigd. Je kunt mij vinden op het adres:

Schoolstraat 2c

7694 AX Kloosterhaar

mobiel 06-22181866

e-mail jannetta@glasatelierjannetta.nl

KvK nummer 75420554

BTW nr NL001236302B31